Desktop website Arboretum Heempark Delft

//arboretum heempark delft

Aan de rand van het oude Delft, verstopt achter de IKEA ligt een groene oase. Een rustplek vol met bijzondere bomen en struiken. Stuk voor stuk gelabeld, verzorgd en in kaart gebracht door de vrijwilligers van het Arboretum Heempark in Delft.

Na het winnen van een pitch mochten wij aan de slag, samen met het door ons geselecteerde partners creëerden wij een (online) identiteit, ontworpen een logo met payoff, een huisstijl, schreven wij teksten en verzorgden wij de fotografie (en de modelletjes)! En, oja, we maakten van het geheel ook nog eens een prachtige website waarop de gehele levende encyclopedie wordt beschreven.

//een levende encyclopedie, maar dan online

Het arboretum-heempark is een levende encyclopedie van bijzondere bomen & planten. Het park wordt dan ook gebruikt als "naslagwerk" door de nabijliggende universiteiten, en als leslocatie voor leerlingen van lagere en middelbare scholen. Bij de meeste bomen & struiken staan daarom informatiebordjes met de basisinformatie.

Om de bezoekers meer informatie te geven worden deze bordjes nu voorzien van QR codes die linken naar een specieke boom of struik op de website. Honderden verschillende bomen & struiken zijn ingevoerd in de site waarbij de meeste bomen en struiken ook een afbeelding hebben. De bezoeker kan ook andersom zoeken: per boom of struik kan bekeken worden waar deze in het park staat.

//een verassing voor bezoekers

Speciaal voor bezoekers van het park is een verassing ingebouwd: de website vraagt dan of hij jouw locatie weten en toont daarna een kaart waarop de bezoeker staat, én waar alle bomen & struiken in de buurt op staan zodat de bezoeker snel informatie over een boom of struik in de buurt kan opvragen. Zit je niet in het park? De encyclopedie is ook op de normale manier doorzoekbaar.

//highlights

  • Mobile first design waarbij de bruikbaarheid op mobiele telefoon voorop staat
  • Waar ben ik, wat zie ik functionaliteit: de bezoeker ziet op de kaart naast welke boom hij nu staat.
  • De mogelijkheid om wandelroutes aan te maken waarmee bezoekers een vooraf opgestelde route kunnen bewandelen binnen het park.

 

De website is te bekijken via https://www.arboretum-heempark-delft.nl

//partners

Voor dit project hebben wij weer fijn samengewerkt! deze partners werkten met ons mee: